Author Topic: "No game disc found!"  (Read 7295 times)

Offline Miriam

  • Townie
  • ***
  • Posts: 102
  • my icon is Nolan Summers, he's grown up now tho :)
"No game disc found!"
« on: May 26, 2012, 06:46:57 PM »
I just installed the Late Night expansion, but when I tried to play, it said:

"No game disc found! Please insert The Sims 3 SHOWTIME game disc before proceeding!"

I already put the Late Night disc in, but I'm not sure why they're asking for Showtime. :/ Help!

Offline Katie123urgreat

  • Causton CID
  • Occult
  • ****
  • Posts: 480
Re: "No game disc found!"
« Reply #1 on: May 26, 2012, 07:15:56 PM »
I think it's asking for Showtime because that's the most recent expansion pack you've got.
Since I only have Generations, and if I get Ambitions, if I want to play Sims 3, then I need to put the Generations disk in.
Someone please correct me if I'm wrong.


"Of course it is happening inside your head, Harry, but why on earth should that mean that it is not real?" -Albus Dumbledore, Harry Potter and the Deathly Hallows

DS Ben Jones: I appreciated your trust over the Masons thing.
DCI Tom Barnaby: Trust, Jones, is something hard to win, easy to lose, and never to be taken lightly.
Jones: William Shakespeare, sir?
Barnaby: No! Thomas Barnaby.
-Midsomer Murders



Registered members do not see ads on this Forum. Register here.

loveSims

  • Guest
Re: "No game disc found!"
« Reply #2 on: May 26, 2012, 07:24:15 PM »
You are right. You must play from the latest released disk. So if you have generations and showtime, you use showtime.

Offline Pam

  • Community Manager
  • Forum Founder and Friend
  • Watcher
  • ******
  • Posts: 15235
Re: "No game disc found!"
« Reply #3 on: May 26, 2012, 09:46:30 PM »
I'm moving this to the Technical Help board.
Read and heed the Forum Rules, please!

Support the site when you purchase online!
Dreamweaver Immortal Dynasty
Dreamweaver 4 x 4 Dynasty
Pam's Sims 4 World Blog

"Half of my posts are correcting people. The other 49% is moving threads."

AdnaanA

  • Guest
Re: "No game disc found!"
« Reply #4 on: May 27, 2012, 02:38:00 PM »
Do you have showtime?

Offline Katie123urgreat

  • Causton CID
  • Occult
  • ****
  • Posts: 480
Re: "No game disc found!"
« Reply #5 on: May 28, 2012, 04:43:50 AM »
I think she should, otherwise "No game disc found! Please insert The Sims 3 SHOWTIME game disc before proceeding!" would not have appeared.


"Of course it is happening inside your head, Harry, but why on earth should that mean that it is not real?" -Albus Dumbledore, Harry Potter and the Deathly Hallows

DS Ben Jones: I appreciated your trust over the Masons thing.
DCI Tom Barnaby: Trust, Jones, is something hard to win, easy to lose, and never to be taken lightly.
Jones: William Shakespeare, sir?
Barnaby: No! Thomas Barnaby.
-Midsomer Murders

Offline Tealeaf

  • Townie
  • ***
  • Posts: 193
    • Annie Takes Off
Re: "No game disc found!"
« Reply #6 on: June 30, 2012, 09:33:55 PM »
If the original poster is willing to use mods, Twallan does have one that makes it so you don't need a disk at all.  I haven't used that particular one since I place the Steam version of the game, but in general his mods are very highly regarded as being safe and updated in a very timely manner.
I'm Tealeaf, and I approve of this message.



Registered members do not see ads on this Forum. Register here.

Offline Pam

  • Community Manager
  • Forum Founder and Friend
  • Watcher
  • ******
  • Posts: 15235
Re: "No game disc found!"
« Reply #7 on: June 30, 2012, 11:20:42 PM »
This isn't really a case where mods need to be discussed.  I'm sure the original poster just didn't put the correct disk in to play.
Read and heed the Forum Rules, please!

Support the site when you purchase online!
Dreamweaver Immortal Dynasty
Dreamweaver 4 x 4 Dynasty
Pam's Sims 4 World Blog

"Half of my posts are correcting people. The other 49% is moving threads."

Offline Tealeaf

  • Townie
  • ***
  • Posts: 193
    • Annie Takes Off
Re: "No game disc found!"
« Reply #8 on: July 01, 2012, 12:29:46 AM »
I'm sorry if I am comming across as pro-mod.  I do understand and respect why some players might not ever want to use them.  I mentioned it here because I had a similar issue a couple of years ago.  I played Sims 3 frequently, but then either lost or broke the disk I needed to play it.  I was so bummed out about it that I simply took a long, long break from the game.  I might not have come back at all were it not for the Steam sale that got me back in.  With the Steam version one doesn't need a disk at all since it is a purely digital purchase from EA. 

   I agee that you are probably correct that the original poster just misplaced or accidently used the wrong disk and it would be very easy to fix just by using the right disk.  Still, I do know from my own experience that this isn't always the case. 
I'm Tealeaf, and I approve of this message.

Offline Pam

  • Community Manager
  • Forum Founder and Friend
  • Watcher
  • ******
  • Posts: 15235
Re: "No game disc found!"
« Reply #9 on: July 01, 2012, 03:07:35 AM »
It would have been helpful if the original poster had come back with a follow up to even just to let us know that the wrong disk was being used.
Read and heed the Forum Rules, please!

Support the site when you purchase online!
Dreamweaver Immortal Dynasty
Dreamweaver 4 x 4 Dynasty
Pam's Sims 4 World Blog

"Half of my posts are correcting people. The other 49% is moving threads."

Offline Aqua01

  • Townie
  • ***
  • Posts: 121
Re: "No game disc found!"
« Reply #10 on: July 20, 2012, 09:00:26 PM »
Was Showtime the first expansion you got?  My first EP/SP was Town Life Stuff, so mine always says to insert the TLS game disc
"Holding Eleanor's hand was like holding a butterfly.  Or a heartbeat.  Like holding something complete, and completely alive."
-Eleanor and Park by Rainbow Rowell


Offline Pam

  • Community Manager
  • Forum Founder and Friend
  • Watcher
  • ******
  • Posts: 15235
Re: "No game disc found!"
« Reply #11 on: July 20, 2012, 11:20:21 PM »
Was Showtime the first expansion you got?  My first EP/SP was Town Life Stuff, so mine always says to insert the TLS game disc

The game doesn't ask for the first disc you got.  It asks for the most recent disc that has been released. 
Read and heed the Forum Rules, please!

Support the site when you purchase online!
Dreamweaver Immortal Dynasty
Dreamweaver 4 x 4 Dynasty
Pam's Sims 4 World Blog

"Half of my posts are correcting people. The other 49% is moving threads."

 

anything