Author Topic: Union Cove Technical Issues  (Read 126404 times)

Offline Odie

  • Occult
  • ****
  • Posts: 499
  • Dutch mommy living in Norway
Re: Union Cove Technical Issues
« Reply #125 on: April 02, 2012, 04:09:12 PM »
Looks like I had the same experience as you, except I can't play as the Ingles even if I switch into them as the active household.  Sandy Claws in my game can't go up the spiral staircase, he just waves his arm around like there's something blocking his path instead.

Maybe you should try switching again, just like I did:

Ok, I actually already tried what you suggest before your message. I started with Barbi and Ken and switched households to the Ingles family, but they don't come up correctly. Something weird is still going on there. I keep the pictures of the previous family (Barbi and Ken in this case), but the game responds as if I am controlling Laura Ingles. I cannot control another in the household though... :(

Edit: Ok, I have done the same thing again. I switched households to the Buznik family and switched back again to the Ingles and now it does work! pfffiew, I am glad that I don't have to delete them now. Seemed such a waist ;-)

Don't know about the spiral staircase. Mine works just fine. If I remember correctly I believe some spiral staircases in UC needed to be fixed. So maybe there is something you can do about it. Have you tried to go to build mode and move the staircase away and back again?
Problem? Don't panic! There is always a solution. You just have to find it  :D

Offline ClayMask

  • Watcher
  • ******
  • Posts: 1143
Re: Union Cove Technical Issues
« Reply #126 on: April 02, 2012, 04:50:30 PM »
When I try switching households a few times before switching to the Ingles it doesn't work, and just puts The Jockey lifetime wish on a member of my previous household.  Moving the spiral staircase and moving it back seemed to work, however.  Hopefully he'll be able to access his upstairs if I'm not playing as him in a game, which is something I'm still worried about.



Registered members do not see ads on this Forum. Register here.

Offline Odie

  • Occult
  • ****
  • Posts: 499
  • Dutch mommy living in Norway
Re: Union Cove Technical Issues
« Reply #127 on: April 02, 2012, 05:38:10 PM »
When I switched to the Ingles family, I had a similar thing. I kept the pictures of the previous family, but I saw the plumbob above one of the Ingles family, so I was actually controlling her. I believe I also pressed the space bar to see if I could switch or something.
The problem with the Ingles was solved for me when I switched like this:
Barbi & Ken Dolls -> Ingles -> Buznik -> Ingles
(be sure to go directly to edit town from your household, find the household you want to switch to and choose the button "switch to this household" - don't know for sure if it is exactly called that, 'cause I play in Dutch :) )

Maybe that works for you too ;)
(or else maybe you should continue to another family and go to the Ingles again)
It still is weird that this is neccesary though... I actually found this same problem in another big world of a good builder, so it is not just a UC problem.

About the spiral staircase; if you moved it and could put it back, there should be nothing blocking it now. If your Sandy Claws can use it now, he will also be able to use it when you leave him to play with someone else. If you want to make sure, you can always visit him and try to use the staircase with your visiting sim.
Problem? Don't panic! There is always a solution. You just have to find it  :D

Rattlebox

  • Guest
Re: Union Cove Technical Issues
« Reply #128 on: April 02, 2012, 05:47:07 PM »
@ Mrs Tealeaf
I believe I am going to be jealous of your computer! It is way better than mine... actually almost exactly like better than the one on my wishlist ;)
I'm sure you'll enjoy the sims very much on that one!!

@ ClayMask
About the Ingles, I have been asking the same question. The messages are on this same page actually. You can take a look at the 4th til 8th message from the top if you like :)

In my UC Sandy Claws has no problem reaching the top floor with the bed. He just climbs up the pole.
EDIT: Wait, now I do notice when I tell him to use a furniture up there, he won't climb up completely and slides down again. Although, when I click on the pole and tell him to climb up, he does reach the upper floor. Weird. Don't know if that's suppose to be that way...?
Another EDIT: I do notice that he is training a skill when climbing. Maybe he needs to have a higher skill level to climb up without sliding down? Maybe it is just like how a sim with a low athletic skill level falls of the treadmill and sims with a higher athletic skill level don't?

@ Rattlebox
Don't want to sound like a wise guy (or girl :P) for trying to answer all questions, but didn't want you to think that nobody saw your question either actually.
Don't really know for sure, 'cause I have never seen that problem in The Sims 3. I did have similar things with The Sims 2 and other games on my old laptop though. To me it seems like your video card has a difficult time handling it. What video card do you have?

I'm using an AMD HD 7970, which should be more than powerful enough. Even when turning down graphic options, the red shading continues. I tried a few other custom world's to see if they suffered as well. I tried out Setra and Jericho. Setra suffers from the same problem, but Jericho works perfectly.

Offline ClayMask

  • Watcher
  • ******
  • Posts: 1143
Re: Union Cove Technical Issues
« Reply #129 on: April 02, 2012, 06:16:40 PM »
When I switched to the Ingles family, I had a similar thing. I kept the pictures of the previous family, but I saw the plumb-bob above one of the Ingles family, so I was actually controlling her. I believe I also pressed the space bar to see if I could switch or something.
The problem with the Ingles was solved for me when I switched like this:
Barbi & Ken Dolls -> Ingles -> Buznik -> Ingles
(be sure to go directly to edit town from your household, find the household you want to switch to and choose the button "switch to this household" - don't know for sure if it is exactly called that, 'cause I play in Dutch :) )

Maybe that works for you too ;)
(or else maybe you should continue to another family and go to the Ingles again)
It still is weird that this is neccesary though... I actually found this same problem in another big world of a good builder, so it is not just a UC problem.

About the spiral staircase; if you moved it and could put it back, there should be nothing blocking it now. If your Sandy Claws can use it now, he will also be able to use it when you leave him to play with someone else. If you want to make sure, you can always visit him and try to use the staircase with your visiting sim.
You're right, this switching did work.  Sorry it took me so long to understand.  It would still be nice if it could be fixed so that this wasn't necessary, though.  As far as the spiral staircase, what I'm talking about is I'm worried that when I start up a new game, it will be messed up again.  If it's a challenge game I won't be able to edit it for a household I'm not playing, either.

Offline Odie

  • Occult
  • ****
  • Posts: 499
  • Dutch mommy living in Norway
Re: Union Cove Technical Issues
« Reply #130 on: April 02, 2012, 07:14:40 PM »
@ Rattlebox
Setra is a big world, which really asks a lot from my video card. I think it is harder to handle than UC.
Don't know Jericho though.
Not sure what the problem is. ??? Wish I could help you further...

@ Claymask
Glad the switching worked for you!
If you use UC for a challenge, you can always ask Metro if you're allowed to replace the spiral staircase of Sandy Claws first. If you'd pause the game and do only that before you start your challenge, maybe it should not be a problem I hope... If someone has a problem with a complete house, I noticed that they are sometimes also allowed to delete that house and place a copy back. Depends on the rules a little of course.
Else I would not worry to much about Mr Claws. If you don't play with him, he will find a way to fullfill his needs. You probably won't notice the staircase problem anyway.
(btw there can be so many things wrong in a new town, also EA's towns, you don't (want to) know about :P)
Problem? Don't panic! There is always a solution. You just have to find it  :D

Rattlebox

  • Guest
Re: Union Cove Technical Issues
« Reply #131 on: April 02, 2012, 08:25:31 PM »
Some images of my problems.








Registered members do not see ads on this Forum. Register here.

Offline Tealeaf

  • Townie
  • ***
  • Posts: 193
    • Annie Takes Off
Re: Union Cove Technical Issues
« Reply #132 on: April 03, 2012, 06:36:40 AM »
 @ Blackrosea and @ Odie:  Thanks so much for the reassurances.  As much we both use the computer, we felt it was an okay investment.  I was just worried that it might not be strong enough for UC.  Can't wait to get it now and see the town as it was meant to be seen (assuming I don't have some other issue, of course.  If so I'll be piping back in here!)
I'm Tealeaf, and I approve of this message.

Offline Whitewings

  • Llama Wrangler
  • **
  • Posts: 69
Re: Union Cove Technical Issues
« Reply #133 on: April 03, 2012, 02:28:06 PM »
I found it necessary recently to uninstall and reinstall Sims3, including Union Cove. I had the sense to put my saves elsewhere before doing this. I moved the saves back, and they're all accessible... except the ones in Union Cove. They give the message about not being able to opened and possibly needing expansion pack data no longer present. I've install everything up to and including Showtime, and downloaded all my purchased items, venues, et. al. But I still can't get at those saves. Any suggestions on what 's wrong and how to fix it?

Offline JudesSims

  • Sim Addict - and Proud of It!
  • Watcher
  • ******
  • Posts: 2519
Union Cove Technical Issues
« Reply #134 on: April 03, 2012, 02:29:41 PM »
I think you have to actually install Union Cove again. Not just open the save file.

Offline Whitewings

  • Llama Wrangler
  • **
  • Posts: 69
Re: Union Cove Technical Issues
« Reply #135 on: April 03, 2012, 02:44:51 PM »
I reinstalled Union Cove, along with everything else. The saves are still inaccessable.

Offline Odie

  • Occult
  • ****
  • Posts: 499
  • Dutch mommy living in Norway
Re: Union Cove Technical Issues
« Reply #136 on: April 03, 2012, 03:00:46 PM »
@ Rattlebox
Really do think it's the video card that's having a hard time. Especially when I look at your first picture. That looks quite similar to the problems I had with my old laptop. Does it change when you zoom in or out?
It can very well be that some games play fine while others don't, just like some worlds work fine and others don't. Some are just not so heavy as others.
Can't think of anything else, but maybe someone else can...

@ Whitewings
Do you use mods?
EDIT: another thought... did you install the same version of UC that you had before? UC has been updated not too long ago. Maybe the saves of the old version don't work with the new version.
Problem? Don't panic! There is always a solution. You just have to find it  :D

Offline Whitewings

  • Llama Wrangler
  • **
  • Posts: 69
Re: Union Cove Technical Issues
« Reply #137 on: April 03, 2012, 03:01:52 PM »
No mods.

Offline Odie

  • Occult
  • ****
  • Posts: 499
  • Dutch mommy living in Norway
Re: Union Cove Technical Issues
« Reply #138 on: April 03, 2012, 03:09:33 PM »
And my other thought? ;)
Problem? Don't panic! There is always a solution. You just have to find it  :D

Offline Whitewings

  • Llama Wrangler
  • **
  • Posts: 69
Re: Union Cove Technical Issues
« Reply #139 on: April 03, 2012, 03:33:59 PM »
I think that's the most likely problem source; I downloaded and installed the newer Union cove after the reinstall. I still have no idea how no get my old UC saves to pen with the new UC world, if I even can.

Offline wednesday21

  • Lurker
  • Occult
  • ****
  • Posts: 339
  • Joker is slightly amused.
Re: Union Cove Technical Issues
« Reply #140 on: April 03, 2012, 04:11:44 PM »
Hi Whitewings,

Odie is correct in saying that you should have the same version of Union Cove you have created your save files in. For instance, you can't open a save file created with UC v.1 if you have UC v.2 installed instead; the game just won't recognize the second version as highly similar and open the save file. This is because the game recognizes those worlds as completely separate files, no matter the similarities they have. So you have to get the previous version in order for the game to be able to open your save files. I don't know how, though, as I can't see a download link for the previous version.

Offline Odie

  • Occult
  • ****
  • Posts: 499
  • Dutch mommy living in Norway
Re: Union Cove Technical Issues
« Reply #141 on: April 03, 2012, 06:28:22 PM »
Odie is correct
Thanks :) - just love hearing that ;D (kidding)

@ Whitewings
Maybe you still have the older version of UC downloaded on your computer? Else you might be able to get it from our webmaster or a moderator?
Then you can install that one. I do think you have to uninstall the new one first. Or maybe you can install both at the same time, but that could be confusing 'cause I think they'll have the same name.

I don't know what you want to keep exactly. If it is just some families and houses or other lots, there might be a solution to keep these. If you can get the older version installed, you can save your families, houses and other lots to the library. The library is not linked to just one world, so if you open another world (or the newer version of UC for that matter) you can put those families, houses and other lots in the new world if you like. Well, you probably even could copy all lots from the old version to the library, delete all lots in the new version and place all lots of the old version from the library in the new version.
This might take some time, but if you really want this I think it can be done.
Of course it may be best to try it out with one lot first :P

(btw if you also want to keep relations between families, I believe there is a mod from nraas (twallan) you could use)

Good luck! :)
Problem? Don't panic! There is always a solution. You just have to find it  :D

Offline Whitewings

  • Llama Wrangler
  • **
  • Posts: 69
Re: Union Cove Technical Issues
« Reply #142 on: April 03, 2012, 10:13:08 PM »
I really just want to recover one particular family. Can anyone send me a link to somewhere I can find the original Union Cove?

Offline Odie

  • Occult
  • ****
  • Posts: 499
  • Dutch mommy living in Norway
Re: Union Cove Technical Issues
« Reply #143 on: April 04, 2012, 05:23:06 AM »
I still have it in my Downloads folder :P , but I have absolutely no idea how to give that to you ???
It is probably best anyway if you ask Carl or a moderator. You could PM them.
Let me know how that went, else I'm sure I can find a way to give mine to you :)
Problem? Don't panic! There is always a solution. You just have to find it  :D

nickij84

  • Guest
Re: Union Cove Technical Issues
« Reply #144 on: April 04, 2012, 10:00:26 AM »
I do not have all the expansions packs ( I have World Adventures, Ambitions, Pets, Outdoors Living Stuff),  to download the Union Cove. So i downloaded the Union Cove that was recommended for people that don't have all of the Expansion Packs. So i downloaded the recommended files, i used winrar, which was also recommened to me by me emailing Carl. After i used the winrar to extract the files to the folder that also was recommended from the carls-sims-3-guide.com, it did not show up in my game when you try to choose a new town. Is there a step i missed? Did i download the wrong version of Union Cove? I have emailed Carl again for help but have had no response, can someone please help. Thank you so much.

Offline samoht04

  • Building Contest Coordinator
  • Global Moderator
  • Watcher
  • ******
  • Posts: 9401
Re: Union Cove Technical Issues
« Reply #145 on: April 04, 2012, 10:37:00 AM »
I do not have all the expansions packs ( I have World Adventures, Ambitions, Pets, Outdoors Living Stuff),  to download the Union Cove. So i downloaded the Union Cove that was recommended for people that don't have all of the Expansion Packs. So i downloaded the recommended files, i used winrar, which was also recommened to me by me emailing Carl. After i used the winrar to extract the files to the folder that also was recommended from the carls-sims-3-guide.com, it did not show up in my game when you try to choose a new town. Is there a step i missed? Did i download the wrong version of Union Cove? I have emailed Carl again for help but have had no response, can someone please help. Thank you so much.

The version of Union Cove that is for people without all Expansion Packs is a Save File and will show up with any other saved worlds you have and not in the same drop-down box to start a new game.
Please read the Forum Rules![/center]

Claire.D.Cat

  • Guest
Re: Union Cove Technical Issues
« Reply #146 on: April 07, 2012, 09:36:04 PM »
Okay, so I'm having the same issues that someone back on page 1 had. Union Cove gets about half way through loading, they Sims 3 stops working. Though a solution was provided back on page 1, I didn't understand it at all. I'm not that tech savy, so if anyone has a dumbed down version of how to fix this and be able to play, I would really appreciate the help!

Offline Odie

  • Occult
  • ****
  • Posts: 499
  • Dutch mommy living in Norway
Re: Union Cove Technical Issues
« Reply #147 on: April 08, 2012, 04:45:54 PM »
Hi Claire,

Don't know for sure to which post on page 1 you're referring exactly, but is it possible that you don't have all expansion packs installed? If so, you should download just the save file. That was the problem of someone on page 1, who got a message the game stopped working. Maybe that is what you mean?
You find the details how to do that here
Problem? Don't panic! There is always a solution. You just have to find it  :D

rosegirl06

  • Guest
Re: Union Cove Technical Issues
« Reply #148 on: April 09, 2012, 09:31:33 AM »
Wow, after a lot of trying, installing a new graphics card, and a LOT more trying, I FINALLY got UC installed! Thanks to Anushka for all of wonderful answers, and thanks to everybody else for asking the questions! I haven't really explored it yet, just glad I finally have it (it took me about an hour to get it to work)! It looks beautiful though, what I have seen of it.

Offline Odie

  • Occult
  • ****
  • Posts: 499
  • Dutch mommy living in Norway
Re: Union Cove Technical Issues
« Reply #149 on: April 09, 2012, 02:05:23 PM »
Wow, after a lot of trying, installing a new graphics card, and a LOT more trying, I FINALLY got UC installed! Thanks to Anushka for all of wonderful answers, and thanks to everybody else for asking the questions! I haven't really explored it yet, just glad I finally have it (it took me about an hour to get it to work)! It looks beautiful though, what I have seen of it.
But this is your first post ???
Just noticed this... Made a new user or something?
Anyway, glad it works for you too! :)
Problem? Don't panic! There is always a solution. You just have to find it  :D