Author Topic: Union Cove Technical Issues  (Read 126326 times)

Offline Cassi

  • Nooboo
  • *
  • Posts: 5
Re: Union Cove Technical Issues
« Reply #200 on: August 28, 2012, 04:25:19 PM »
To add to Ratchie's post on page 1, removing big houses also helps on the saving time. I was originally going to post about my game taking 10 mins to save but! Ratchie has helped! I got it down to 5 mins which is still to long for me :P but anyway.

The other thing I wanted to mention is sort of a problem... The "Mod Hill" I believe is not an actual road so I couldn't place some 40x40 because it said "can't place on un-routable terrain". If it's not too much trouble I was wondering if it could be replaced by an actual road say the next update for Supernatural? If it's just me then I rest my case ;) I know it's kind of a personal request but I'd like to be able to place smaller lots on that road and be connected to it.
Thanks

Offline PlatnumDymnd

  • Immortal
  • *****
  • Posts: 586
  • Ghost Vamps
    • Sims3 Page
Re: Union Cove Technical Issues
« Reply #201 on: September 17, 2012, 08:13:30 AM »
Okay I do not know if this is truly a Union Cove issue, but since that is the town I am using currently, I thought it was best to start here. Every time I minimize my game, it freezes when I open it back up. I just got back from Egypt and not only did it freeze when it went back to neighborhood, it didn't save my progress in Egypt!

I just did a factory restore of my entire laptop. On Thursday I believe it was. I have all SP and EP. I installed the version 2 if Union Cove on Saturday. The Sims is the only thing I have installed outside what was on it when I took it out box.

4MB RAM
Windows 7
No mods or CC just downloads from store purchase history.

If this not the right thread, and /or if there's another, please redirect me. Thanks

< br/>
Registered members do not see ads on this Forum. Register here.

Offline Odie

  • Occult
  • ****
  • Posts: 499
  • Dutch mommy living in Norway
Re: Union Cove Technical Issues
« Reply #202 on: September 17, 2012, 09:26:37 AM »
The other thing I wanted to mention is sort of a problem... The "Mod Hill" I believe is not an actual road so I couldn't place some 40x40 because it said "can't place on un-routable terrain". If it's not too much trouble I was wondering if it could be replaced by an actual road say the next update for Supernatural? If it's just me then I rest my case ;) I know it's kind of a personal request but I'd like to be able to place smaller lots on that road and be connected to it.
Thanks

I believe the message about un-routable terrain doesn't have to do with having an actual road or not. You can place a lot anywhere and it doesn't have to be connected to a road. Sims will just drive to it as close as they can and then run to the lot. I thought un-routable terrain was very steep terrain or something.


@PlatnumDymnd
I don't think it is a Union Cove issue. 4 MB RAM is not that much for The Sims 3, especially on a laptop and with all EP's and SP's. Plus UC can ask a bit much. Have you tried other worlds?
UC has version 3 now by the way, but if you downloaded it recently you should have 3 instead of 2.
Problem? Don't panic! There is always a solution. You just have to find it  :D

Offline PlatnumDymnd

  • Immortal
  • *****
  • Posts: 586
  • Ghost Vamps
    • Sims3 Page
Re: Union Cove Technical Issues
« Reply #203 on: September 17, 2012, 02:21:28 PM »
@PlatnumDymnd
I don't think it is a Union Cove issue. 4 MB RAM is not that much for The Sims 3, especially on a laptop and with all EP's and SP's. Plus UC can ask a bit much. Have you tried other worlds?
UC has version 3 now by the way, but if you downloaded it recently you should have 3 instead of 2.

I feek so computer illiterate right now. Of course I did not try other worlds. That just makes too much sense. :o I simply panicked and ran to the forum.

How much RAM would you recommend? Especially with Seasons coming out soon.

Offline samoht04

  • Building Contest Coordinator
  • Global Moderator
  • Watcher
  • ******
  • Posts: 9401
Re: Union Cove Technical Issues
« Reply #204 on: September 17, 2012, 02:34:11 PM »
I feek so computer illiterate right now. Of course I did not try other worlds. That just makes too much sense. :o I simply panicked and ran to the forum.

How much RAM would you recommend? Especially with Seasons coming out soon.

The Sims 3 Supernatural requires 1GB for XP, 1.5GB for Vista and Windows 7 and 2GB for Mac Users. Although this is off topic so if you want to discuss more about specifications you should start a new thread in this board.  :)
Please read the Forum Rules![/center]

Offline PlatnumDymnd

  • Immortal
  • *****
  • Posts: 586
  • Ghost Vamps
    • Sims3 Page
Re: Union Cove Technical Issues
« Reply #205 on: September 17, 2012, 02:48:57 PM »
Sorry Thomas. I was moreso asking about how much more I need to run Union Cove especially with the next EP soon to come. Odie mentioned that UC us very demanding.  :D

My apologies I should have been more specific. *Bad Platnum*

Offline samoht04

  • Building Contest Coordinator
  • Global Moderator
  • Watcher
  • ******
  • Posts: 9401
Re: Union Cove Technical Issues
« Reply #206 on: September 17, 2012, 04:50:16 PM »
Sorry Thomas. I was moreso asking about how much more I need to run Union Cove especially with the next EP soon to come. Odie mentioned that UC us very demanding.  :D

My apologies I should have been more specific. *Bad Platnum*

I think it was created on a 4GB Ram computer. I know that I have 4GB and it runs okay on medium settings. It really does depend on the computer though.
Please read the Forum Rules![/center]

< br/>
Registered members do not see ads on this Forum. Register here.

Offline Odie

  • Occult
  • ****
  • Posts: 499
  • Dutch mommy living in Norway
Re: Union Cove Technical Issues
« Reply #207 on: September 17, 2012, 05:11:43 PM »
@ PlatnumDymnd - if you started a new thread tell me and I'll answer there or you can PM me if you want my opion. I've done some research about this myself lately. I think this subject also came up in this thread earlier, so you can check there too.
I also had a laptop with 4 GB and couldn't do all I expected. Thomas is right, it depends very much on the computer you have. There might be something you can adjust though.

Btw I didn't say UC is very demanding, I said it can ask a bit much ;)  (that too might be changeable btw)
Problem? Don't panic! There is always a solution. You just have to find it  :D

Offline PlatnumDymnd

  • Immortal
  • *****
  • Posts: 586
  • Ghost Vamps
    • Sims3 Page
Re: Union Cove Technical Issues
« Reply #208 on: September 17, 2012, 11:06:03 PM »
Btw I didn't say UC is very demanding, I said it can ask a bit much ;)  (that too might be changeable btw)

You are so funny Odie. Potato potato.  ;D

I did take your advice. I tried a family in Moonlight Falls and sent Bailey Swain to China and she came back just fine. And right now I have the game minimized to come to the forum. Let me see if it let's me back in...

Yes, it did. I'm going to attempt it now with my custom family and see if it works. Should I try another world too? I don't know how many test one does. My game has never had these kinds of issues before. I really hope it's something fixable since I kind of like it in UC.

EDIT: Odie the thread is here

EDIT2: Well I have good news and bad news. The good news is that I was able to rule out the issue being UC or any of the other worlds. Yippie! The bad news is that I think it's something to do with my family I created because it only freezes when I am playing that family. Sad  :'(. So I'm back to searching threads again. And testing different things.

Offline a_punker

  • NPC
  • *
  • Posts: 4
Re: Union Cove Technical Issues
« Reply #209 on: September 18, 2012, 01:13:59 PM »
hi... I am also unable to install UC from the launcher. I only have Sims3 and Ambitions, no more updates are apparently available.

- downloaded Union Cove.Sims3pack to C:\Users\Alex\Documents\Electronic Arts\The Sims 3\Downloads\
- downloaded Union Cove Start.Sims3 to C:\Users\Alex\Documents\Electronic Arts\The Sims 3\Saves\

Start the Launcher (or double click on Union Cove.Sims3pack), I can see Union Cove in Downloads, but the Install button is always greyed out.
The icon in front of the name Union Cove is like a small brown cardboard box.

I can't really get past this... HELP!




Offline samoht04

  • Building Contest Coordinator
  • Global Moderator
  • Watcher
  • ******
  • Posts: 9401
Re: Union Cove Technical Issues
« Reply #210 on: September 18, 2012, 01:20:54 PM »
As you don't have all the Expansion Packs you need to download the save file and place it in your Saves Folder.  :)
Please read the Forum Rules![/center]

Offline a_punker

  • NPC
  • *
  • Posts: 4
Re: Union Cove Technical Issues
« Reply #211 on: September 18, 2012, 02:39:04 PM »
thankyou for your reply Samoht... i think my problem is a step before this though, i can't get the download to install. It should be listed under Installed Content section of the Launcher  right? I see UC in Downloads, but Install is greyed out.


Offline Wiry

  • Watcher
  • ******
  • Posts: 1917
  • Resident Genie Expert, Evil Simlord.
Re: Union Cove Technical Issues
« Reply #212 on: September 18, 2012, 03:02:22 PM »
You have the same problem as I do.  You've downloaded UC, and the Save game ,
But you can't get UC to install, right?

Somewhere, Pets was blamed for this. Apparently it doesn't work at all without pets.
William's Wealth and Power Legacy

Fausta Legacy
*Twitch* GENIES!  *Twitch*
"For if Knowledge is Power, then a god am I!"- The Riddler

Offline a_punker

  • NPC
  • *
  • Posts: 4
Re: Union Cove Technical Issues
« Reply #213 on: September 18, 2012, 03:25:02 PM »
aww man... can anyone uninstall Pets to test this?

Offline Odie

  • Occult
  • ****
  • Posts: 499
  • Dutch mommy living in Norway
Re: Union Cove Technical Issues
« Reply #214 on: September 18, 2012, 06:49:57 PM »
aww man... can anyone uninstall Pets to test this?

On the previous page of this thread Anuska has already answered this:

With extended research on this topic, it seems that this problem appears because EA didn't code something from EP Pets to be replaced, so they disable the installation of the whole world - thanks to Carl for this find.
We are working on tracking down what is that from Pets creating a problem and hope to fix it soon if possible.
Problem? Don't panic! There is always a solution. You just have to find it  :D

Offline PlatnumDymnd

  • Immortal
  • *****
  • Posts: 586
  • Ghost Vamps
    • Sims3 Page
Re: Union Cove Technical Issues
« Reply #215 on: September 18, 2012, 07:24:44 PM »
Okay when it comes to technical stuff you need to explain it to me like I'm a 6 year old. Is that saying that till further notice if you do not have the pets EP installed you cannot run Union Cove?

Offline Wiry

  • Watcher
  • ******
  • Posts: 1917
  • Resident Genie Expert, Evil Simlord.
Re: Union Cove Technical Issues
« Reply #216 on: September 18, 2012, 07:34:23 PM »
Yes. Until it is fixed, or until you get Pets, you cannot run Union Cove.
William's Wealth and Power Legacy

Fausta Legacy
*Twitch* GENIES!  *Twitch*
"For if Knowledge is Power, then a god am I!"- The Riddler

Offline a_punker

  • NPC
  • *
  • Posts: 4
Re: Union Cove Technical Issues
« Reply #217 on: September 19, 2012, 09:03:54 AM »
ok I can confirm this too.
My daughter wanted to play pets, so i downloaded it and added that on. I could immediately install UC from the downloads tab of the launcher.
The savegame works fine and the world seems to operate.

It IS a massive world and takes double the time to load, lots of the objects (maybe because pets is new too) start off all white models and eventually get a surface texture.

Its Lovely! err now to take riding lessons

Offline Whitewings

  • Llama Wrangler
  • **
  • Posts: 69
Re: Union Cove Technical Issues
« Reply #218 on: October 01, 2012, 08:43:04 AM »
I'm on a brand-new iMac. 3.4GHz i7 CPU, 16 GB RAM, AMD Radeon HD 6970M 2048 MB, plenty of drive space. But... I can't play in Union Cove with the Sweet Treats pack installed. The game chokes and dies. It's only Union Cove, mind you, all the other towns are fine. I can play with Diesel, but not Sweet Dreams. I haven't yet been able to test if the town will work with Sweet Treats and Diesel.

An update: Union Cove is incompatible with Sweet Treats and with Supernatural. Both of these automatically attempt to place new community lots, so this might well be the problem.

Offline bubbles

  • Dynasty Novice
  • Watcher
  • ******
  • Posts: 1478
Re: Union Cove Technical Issues
« Reply #219 on: October 08, 2012, 05:46:43 AM »
I don't know whether this is to do with Union Cove itself, but my current family seems to be having problems with stairs in Knollwood house. When they are upstairs, I have to use moveobjects to get them back down again as when they get to the bottom of the stairs, they just turn around and go back up the stairs. Then the action disappears.

Also, when someone does the laundry, they are downstairs when the appliances are upstairs.

Finally, I can see some of my sims through the ceiling when they are asleep upstairs. Not a big problem but it is still annoying. I do apologise if this is in the wrong thread but I am still new to the forum.
Bubbles's Workshop
Friends are like potatoes; if you eat them, they die. My friends friend.

Offline Amathyst

  • NPC
  • *
  • Posts: 2
Re: Union Cove Technical Issues
« Reply #220 on: October 12, 2012, 05:02:27 PM »
I'm having an issue with Union Cove as well. Every time I install it the Sims 3 Dashboard states that it conflicts with my mods. It shouldn't because I have downloaded other worlds/neighborhoods that do just fine. It says the "neighborhood (world)" is corrupted and the other files conflict. :( Not sure what to do. I use Twallan's Mods, but I do not see any reason why they would conflict.

Offline Amathyst

  • NPC
  • *
  • Posts: 2
Re: Union Cove Technical Issues
« Reply #221 on: October 12, 2012, 05:36:11 PM »
I just saw Whitewings post and that maybe be part of the problem. I have all EPs and all of the SPs except Sweet Treats. So if this is conflicting with Supernatural then that may be an issue as well.

Offline smorsgabord

  • NPC
  • *
  • Posts: 2
Re: Union Cove Technical Issues
« Reply #222 on: October 22, 2012, 04:36:15 PM »
I wonder if someone could help me?  I downloaded UC yesterday and have come across the same issue with saving the game a few times.  It either takes forever to save or it doesnt and it keeps spinning round whilst saying 'saving'.  Is this a problem anyone else is having and is there something I can do to change the speed of it?  I am considering just pressing save and quit when I am finished with the game rather than periodically saving but im worried it might crash  :-\

Anyu help will be appreciated :)

Offline bubbles

  • Dynasty Novice
  • Watcher
  • ******
  • Posts: 1478
Re: Union Cove Technical Issues
« Reply #223 on: October 23, 2012, 11:00:43 AM »
I wonder if someone could help me?  I downloaded UC yesterday and have come across the same issue with saving the game a few times.  It either takes forever to save or it doesnt and it keeps spinning round whilst saying 'saving'.  Is this a problem anyone else is having and is there something I can do to change the speed of it?  I am considering just pressing save and quit when I am finished with the game rather than periodically saving but im worried it might crash  :-\

Anyu help will be appreciated :)
Union Cove is described as being a monster to play because of all the detail. Lowering your settings, especially the graphics, will help a bit. Just wait and be patient. Don't overload the system or it will crash!
Bubbles's Workshop
Friends are like potatoes; if you eat them, they die. My friends friend.

Offline smorsgabord

  • NPC
  • *
  • Posts: 2
Re: Union Cove Technical Issues
« Reply #224 on: October 24, 2012, 01:42:11 PM »
Thanks bubbles but that didn't help either :(

 

anything