Author Topic: How to install expansion pack into patched game?  (Read 1379 times)

Offline koda733

  • The Wandering Noob
  • Llama Wrangler
  • **
  • Posts: 59
How to install expansion pack into patched game?
« on: June 11, 2012, 05:53:58 AM »
I'd like to install the Showtime expansion pack into my Sims 3 game, but it's patched, and I don't want to get the base game so I have to install multiple sections! I have all of the Stuff and EPs except for the Showtime EP I want to install into my game.

Online sdhoey

  • Challenge Board Assistant
  • Global Moderator
  • Watcher
  • ******
  • Posts: 5183
    • sdhoeys Sims & More
Re: How to install expansion pack into patched game?
« Reply #1 on: June 11, 2012, 04:41:55 PM »
I'm confused. You say you are patched and have the EPs and Stuff packs. You want to install Showtime, but DO NOT want to install the base game. I don't understand how you are even running the game. You have to have the base game installed in order to run the Ep's and Stuff Packs.

The Base Game has all the needed directories and files for the game. Have I missed something?



Registered members do not see ads on this Forum. Register here.

Offline koda733

  • The Wandering Noob
  • Llama Wrangler
  • **
  • Posts: 59
Re: How to install expansion pack into patched game?
« Reply #2 on: June 11, 2012, 07:16:45 PM »
Sorry, I meant uninstalling and reinstalling the base game, along with all of the EPs and Stuff.

Online sdhoey

  • Challenge Board Assistant
  • Global Moderator
  • Watcher
  • ******
  • Posts: 5183
    • sdhoeys Sims & More
How to install expansion pack into patched game?
« Reply #3 on: June 11, 2012, 07:35:43 PM »
If your patched up to the current patch you should be fine

Online sdhoey

  • Challenge Board Assistant
  • Global Moderator
  • Watcher
  • ******
  • Posts: 5183
    • sdhoeys Sims & More
How to install expansion pack into patched game?
« Reply #4 on: June 11, 2012, 07:39:23 PM »
A lot of ppl don't buy all the EPs or SPs in order. But as long as your patches are up to date I see no problem but if you want to make sure and see if one of moderators check or another player that's fine.

Offline Ricalynn

  • Watcher
  • ******
  • Posts: 8431
  • Addicted to Dynasties? *shady eyes* Not me.
Re: How to install expansion pack into patched game?
« Reply #5 on: June 11, 2012, 08:36:24 PM »
Showtime is the last actual EP to be released and the only thing passed it is the Sweet Treats Stuff Pack so installing it now should give you absolutely no problems whatsoever.   I was patched up to 1.33 before I had showtime installed and it didn't give me any problems on this computer.
Origin ID: Ricalynn
Current Active Stories: Artie's TS4 Dynasty || Grim Rivalries

Please read and follow the Forum Rules.

Stories: Artie | The Race | Grim Chronicles | Revenge | Licious

Offline koda733

  • The Wandering Noob
  • Llama Wrangler
  • **
  • Posts: 59
Re: How to install expansion pack into patched game?
« Reply #6 on: June 11, 2012, 09:05:01 PM »
So does that mean I can immediately go ahead and start installing the Showtime EP? Thanks!



Registered members do not see ads on this Forum. Register here.


Offline koda733

  • The Wandering Noob
  • Llama Wrangler
  • **
  • Posts: 59
Re: How to install expansion pack into patched game?
« Reply #8 on: June 11, 2012, 11:16:20 PM »
OK, I installed it, but it's telling me to reinstall the base game...

Offline Ricalynn

  • Watcher
  • ******
  • Posts: 8431
  • Addicted to Dynasties? *shady eyes* Not me.
Re: How to install expansion pack into patched game?
« Reply #9 on: June 11, 2012, 11:20:21 PM »
Why would it tell you to reinstall the base game?  You have the base game already installed correct?
Origin ID: Ricalynn
Current Active Stories: Artie's TS4 Dynasty || Grim Rivalries

Please read and follow the Forum Rules.

Stories: Artie | The Race | Grim Chronicles | Revenge | Licious

Offline koda733

  • The Wandering Noob
  • Llama Wrangler
  • **
  • Posts: 59
Re: How to install expansion pack into patched game?
« Reply #10 on: June 12, 2012, 12:01:19 AM »
I have the base game installed. Specifically, it's the Deluxe Version 4.1.1.

Offline Ricalynn

  • Watcher
  • ******
  • Posts: 8431
  • Addicted to Dynasties? *shady eyes* Not me.
Re: How to install expansion pack into patched game?
« Reply #11 on: June 12, 2012, 12:47:13 AM »
What did it say exactly when it asked you to reinstall the base game?  Would it be possible for you to take a print screen and post it here?  I do not mean attach the screenshot to the post.  I mean to use a hosting site like the forum's gallery or photobucket.
Origin ID: Ricalynn
Current Active Stories: Artie's TS4 Dynasty || Grim Rivalries

Please read and follow the Forum Rules.

Stories: Artie | The Race | Grim Chronicles | Revenge | Licious

Offline koda733

  • The Wandering Noob
  • Llama Wrangler
  • **
  • Posts: 59
Re: How to install expansion pack into patched game?
« Reply #12 on: June 21, 2012, 09:51:35 PM »
Necropost, but it says this:

Game unable to start. Please reinstall the base game.

This annoys me! I had to delete every instance of the game and install the Deluxe Version again.

 

anything