Author Topic: Someone help me please? Can I run the game like this?  (Read 1379 times)

Offline Reezy

  • NPC
  • *
  • Posts: 3
Someone help me please? Can I run the game like this?
« on: December 03, 2012, 08:00:47 AM »
Operating System: Windows 7 Home Premium 64-bit (6.1, Build 7601) Service Pack 1 (7601.win7sp1_gdr.120830-0333)
System Manufacturer: Hewlett-Packard
System Model: HP Pavilion dv6 Notebook PC
BIOS: Default System BIOS
Processor: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU T6600 @ 2.20GHz (2 CPUs), ~2.2GHz
Memory: 4096MB RAM
Available OS Memory: 4000MB RAM
Windows Dir: C:\Windows
DirectX Version: DirectX 11

Mobile Intel(R) 4 Series Express Chipset Family
       Manufacturer: Intel Corporation
          Chip type: Mobile Intel(R) 4 Series Express Chipset Family
           DAC type: Internal
         Device Key: Enum\PCI\VEN_8086&DEV_2A42&SUBSYS_3627103C&REV_07
     Display Memory: 1695 MB
   Dedicated Memory: 64 MB
      Shared Memory: 1631 MB

These are my specs do you guys think I can run seasons? so far I have all expansions except supernatural and two stuff packs high end loft and town stuff and tons of custom content. Obviously the game doesn’t run like a dream but I still play without significant lag…
I just need to know if to order the game today(I can’t buy it in my country so hence no returns to store if it doesn’t work). And..my pc failed the can you run it test for seasons

Offline Saltypaws

  • Global Moderator
  • Watcher
  • ******
  • Posts: 4428
Re: Someone help me please? Can I run the game like this?
« Reply #1 on: December 03, 2012, 10:31:14 AM »
One thing I noticed was the dedicated memory as only being 64mb, not sure if that is enough and I thought to run the games, you had to have service pack 2.  I know when I was installing my games in my new computer, I read that you have to have the Microsoft updates for service pack 2 and higher.  I didn't see your graphics in the specs. :)
Is it true that cannibals don't eat clowns because they taste funny?

Read forum rules
Riches to Rags



Registered members do not see ads on this Forum. Register here.

Offline Reezy

  • NPC
  • *
  • Posts: 3
Re: Someone help me please? Can I run the game like this?
« Reply #2 on: December 03, 2012, 11:59:29 AM »
I don't have a separate dedicated graphics card it's a built in one  :( I just saw the 64 mb, but it says total display memory is 1695MB and 1631mb is shared soo I'm guessing thats why the 64mb is dedicated. What do you think?

Offline Saltypaws

  • Global Moderator
  • Watcher
  • ******
  • Posts: 4428
Re: Someone help me please? Can I run the game like this?
« Reply #3 on: December 03, 2012, 02:05:55 PM »
I guess it would depend on the graphics card.  Mine in integrated too and it runs sims really well.  I always swore by Nvidia, but this one has a Radeon and it is great. :)
Is it true that cannibals don't eat clowns because they taste funny?

Read forum rules
Riches to Rags

Offline Reezy

  • NPC
  • *
  • Posts: 3
Re: Someone help me please? Can I run the game like this?
« Reply #4 on: December 03, 2012, 06:38:49 PM »
Thanks so much for your help.