Author Topic: Genie bugged  (Read 6951 times)

Leto85

  • Guest
Genie bugged
« on: March 14, 2012, 07:23:22 AM »
My sim had a Genie, but couldn't set it free as that option vanished before the genie could made it come true. After that no sim in my game seems to be able to get another genie via the Lifetime Reward panel. Is this a bug, and can I fix it? And is there another way to get a genie?

Offline Corylea

  • Townie
  • ***
  • Posts: 146
Re: Genie bugged
« Reply #1 on: March 14, 2012, 12:15:36 PM »
My sim had a Genie, but couldn't set it free as that option vanished before the genie could made it come true. After that no sim in my game seems to be able to get another genie via the Lifetime Reward panel.

What a big disappointment!


And is there another way to get a genie?

I haven't tested this out, myself, but I read somewhere that sometimes sims come back from exploring the Mausoleum with a genie lamp ... but only sometimes, so it's not guaranteed that you'll get one on the first or second try.



Registered members do not see ads on this Forum. Register here.

Offline Naga

  • Top Secret
  • Immortal
  • ******
  • Posts: 839
Re: Genie bugged
« Reply #2 on: March 14, 2012, 12:24:03 PM »
Or you can get another genie lamp from the buydebug menu.

Offline Corylea

  • Townie
  • ***
  • Posts: 146
Re: Genie bugged
« Reply #3 on: March 14, 2012, 05:57:20 PM »
Or you can get another genie lamp from the buydebug menu.
You can?  I couldn't find it in the buy-debug items. 


Leto85

  • Guest
Re: Genie bugged
« Reply #4 on: March 15, 2012, 07:14:12 AM »
You can?  I couldn't find it in the buy-debug items. 

Must be a mistake, because you can't get it there.

Offline Naga

  • Top Secret
  • Immortal
  • ******
  • Posts: 839
Re: Genie bugged
« Reply #5 on: March 15, 2012, 10:03:06 AM »
Oh really? I was just... so... sure... Nevermind it then. My apologies.

Leto85

  • Guest
Re: Genie bugged
« Reply #6 on: March 15, 2012, 01:58:00 PM »
Oh really? I was just... so... sure... Nevermind it then. My apologies.

Haha, that's okey. I was looking in that section also. But I'm 100% sure about it, as we now have filters in both buy and build mode which can filters out everything not Showtime related.



Registered members do not see ads on this Forum. Register here.

HannahEloiseee

  • Guest
Re: Genie bugged
« Reply #7 on: March 16, 2012, 10:42:17 AM »
I read somewhere that you can get one in a magic trick, and sometimes a fan sends you one in the mail. I think.  :)

Leto85

  • Guest
Re: Genie bugged
« Reply #8 on: March 16, 2012, 01:19:36 PM »
Yes, with magic tricks your Sim can summon a lot of items. But they will,let them vanish when they're done with the trick. So, too bad you can't use them afterwards.

Offline thesimslover828

  • Playing The Sims 3 again, WooHoo!!!
  • Immortal
  • *****
  • Posts: 903
  • Death To The Visitors, V Is For Victory
Re: Genie bugged
« Reply #9 on: March 17, 2012, 05:12:00 AM »
My Genie wouldn't grant a wish with one Sim, but he granted it with other Sim. I guess the Lamps are not bound to the Sim who bought it.
We are of peace, always but this is war.
We are of peace, always.
We'll help build a resistance. We have to fight.

When all you've ever loved has been stolen from you, sometimes all you have left is revenge.
For the truly wronged, satisfaction can be found in one of two places,  absolute forgiveness or mortal vindication. This is not a story about forgiveness. When deception cuts this deep, someone has to pay.

Leto85

  • Guest
Re: Genie bugged
« Reply #10 on: March 17, 2012, 06:47:55 AM »
My Genie wouldn't grant a wish with one Sim, but he granted it with other Sim. I guess the Lamps are not bound to the Sim who bought it.

Oh that could be. I've never experienced that. But I assume the genie always grands wishes for the Sim who had wishes it, not branding it for another one in your household, am I right?

Offline Saltypaws

  • Global Moderator
  • Watcher
  • ******
  • Posts: 4415
Re: Genie bugged
« Reply #11 on: March 19, 2012, 09:48:23 AM »
I finally got the genie and wanted to set it free.  I used the wish and the pop up said, first you had to freeze the lamp.  Unfortunately, it won't let me put it in the fridge.  Not sure if all of the wishes have to be used up first or that this option is bugged.  I know others have done this, so let me know if I am missing a step or something.
Is it true that cannibals don't eat clowns because they taste funny?

Read forum rules
Riches to Rags

loveSims

  • Guest
Re: Genie bugged
« Reply #12 on: March 19, 2012, 09:56:23 AM »
When you click on the fridge there must be a option, freeze the lamp.

Offline Saltypaws

  • Global Moderator
  • Watcher
  • ******
  • Posts: 4415
Re: Genie bugged
« Reply #13 on: March 19, 2012, 09:59:17 AM »
Nope, that option is not there, shucks.  I finally had to give up playing yesterday, as we were having a sand storm here and kept knocking out my internet, so, hopefully, I can play today.  I will look again when I play my game, maybe I somehow missed it.
Is it true that cannibals don't eat clowns because they taste funny?

Read forum rules
Riches to Rags

loveSims

  • Guest
Re: Genie bugged
« Reply #14 on: March 19, 2012, 10:03:59 AM »
Sometimes all the game need is a restart lol!

Offline Saltypaws

  • Global Moderator
  • Watcher
  • ******
  • Posts: 4415
Re: Genie bugged
« Reply #15 on: March 19, 2012, 02:17:00 PM »
Ok, *palm slap forehead*.  I guess I just didn't pay attention when I clicked on fridge.  Thanks for reminding me of that.  I now have twin boys from my genie, one is regular skin tone and the other one is blue.  Yay, thanks again. :)
Is it true that cannibals don't eat clowns because they taste funny?

Read forum rules
Riches to Rags

loveSims

  • Guest
Genie bugged
« Reply #16 on: March 19, 2012, 06:33:03 PM »
I'm glad it worked! The genie is a lot of fun.


Leto85

  • Guest
Re: Genie bugged
« Reply #17 on: March 19, 2012, 06:45:56 PM »
I see I haven't add to this topic that my problem is solved as it was a bug who prevented several options in the game according to new traits and according to functions with the genie lamp. After I've removed the mod, everything was working again.
I'm glad your problem have been solved also miss Paws. :)
As multiple problems according to the genie where solved here leave this topic open, for in case others have comparable options.